سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری با دولتمردان
<-PollItems->
<-PollName->
امام راحل در سال 1312شمسی که عازم سفرحج بودند در بیروت نامه محبت آمیز برای همسر با وفای خویش نوشتند که نشانگر علاقه وافر ایشان به همسرش ، مرحومه ثقفی ، است .
تصدقت شوم ، الهی قربانت بروم ، در این مدت که متبلای به جدایی از آن نور چشم عزیز و قوت قلبم گردیدم، متذکر شما هستم و صورت زیبایت در آیینه قلبم منقوش است . عزیزم ، امیدوارم خداوند شما را به سلامت و خوش در پناه خودش حفظ کند. حال من با هر شدتی که باشد ، می گذرد، ولی به حمدالله تا کنون هرچه پیش آمد ، خوش بوده و الان در شهر زیبای بیروت هستم1. حقیقتا جای شما خالی است، فقط برای تماشای شهر و دریا خیلی منظره خوشی دارد . صدحیف که محبوب عزیزم همراهم نیست که این منظره عالی به دل بچسبد. در هر حال امشب شب دوم است که منتظر کشتی هستیم . از قرار معلوم و معروف ، یک کشتی فردا حرکت می کند ، ولی ماهاکه قدری دیر رسیدیم ، باید منتظر کشتی دیگری باشیم. عجالتا تکلیف معلوم نیست . امید است خداوند به عزت اجداد طاهرینم ، همه حجاج را موفق کند به اتمام عمل . از این حیث قدری نگران هستم ، ولی از حیث مزاج بحمدالله به سلامت ، بلکه مزاجم بحمدالله مستقیم تر و بهتر است . خیلی سفرخوبی است ، جای شما خیلی خیلی خالی است . دلم برای پسرت ]سیدمصطفی[ قدری تنگ شده است . امیداست که هردو 2 به سلامت و سعادت در تحت مراقبت آن عزیز و محافظت خدای متعال باشند. اگر به آقا] پدر همسرامام [ و خانم ها ] مادر و مادر بزرگ همسر امام [ کاغذی نوشتید، سلام مرا برسانید . من از قبل همه نایب الزاریاره هستم . به خانم شمس آفاق] خواهرهمسر امام [ سلام برسانید و به توسط ایشان به آقای دکتر ]علوی [ سلام برسانید. صفحه مقابل را به آقای شیخ عبدالحسین بگویید برسانند.
ایم عمر و عزت مستدام . تصدقت . قربانت
روح الله
1- (برای عزیمت با کشتی به عربستان، به منظور انجام اعمال حج)
2- (اشاره به آقا مصطفی و فرزند دیگرشان که در آن زمان هنوز به دنیا نیامده بود و چند روز پس از نگارش این نامه در زمانی که امام در سفر حج بودند ، متولد شد و او را علی نام گذاردند. وی در کودکی براثر بیماری در گذشت)
برگرفته ازنشریه پیوند آذرماه 1388
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایسنا ، این مطالعه به منظور بررسی وضعیت ویتامین D و کلسیم در کودکان تحت درمان با داروهای ضد تشنج و ارزیابی تأثیر این داروها بر متابولیسم ویتامین D و کلسیم در این گروه سنی توسط جمعی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شده است.
صرع و اختلالات تشنجی و به تبع آن مصرف داروهای ضد تشنج در گروه سنی کودکان بیشتر از بزرگسالان مشاهده می شود
با روش نمونه گیری آسان از میان مراجعین به کلینیک اعصاب کودکان در ۶۰ کودک و نوجوان صرعی تحت درمان که شرایط ورود به مطالعه را داشتند انتخاب شدند
۳۰ کودک و نوجوان سالم که از نظر سنی و جنسی با گروه بیماران متناسب بودند به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. سطوح سرمی ۲۵OHD3 کلسیم و آلکالن فسفاتاز دو گروه با هم مقایسه شد
یافته ها حاکی از آن است که تفاوت قابل توجهی بین دو گروه از نظر سطوح سرمی، کلسیم و آلکالن فسفاتاز مشاهده شد. در ۱۰ درصد بیماران سطح سرمی ۲۵OHD3 کمتر از حداقل مقدار طبیعی بود. بین طول مدت مصرف دارو و سطح سرمی یک رابطه معکوس مشاهده شد
نتایج مطالعه نشان می دهد: درمان با داروهای ضد تشنج در کودکان و نوجوانان باعث کاهش سطح سرمی ۲۵OHD3 و کلسیم شده، متابولیسم استخوان را افزایش می دهد. هر چه مدت مصرف دارو طولانی تر شود، میزان این کاهش بیشتر خواهد بود
موارد مصرف: فنوباربيتال در تمام انواعصرع غير از صرع كوچك و در حمله مداومصرعي بهكار ميرود.
مكانيسم اثر: اين دارو از يك طرف اثرمهاري گاماآمينوبوتيريك اسيد (GABA)راافزايش ميدهد و از طرف ديگر اثر تحريكيگلوتاميك اسيد را كم ميكند و بدين ترتيببامهار انتخابي نورونهاي غيرطبيعي،مانع انتشار امواج از كانون صرعيميشود.
فارماكوكينتيك: از طريق خوراكي سريعجذب و در بافتهاي بدن و مغز انتشارمييابد. توسط كبد متابوليزه ميشود. راهدفع دارو كليوي است، حدود 30ـ20 درصددارو بدون تغيير دفع ميشود.
موارد منع مصرف: در پورفيري نبايدمصرف شود.
هشدارها: در بيماران مبتلا بهاختلالعملكرد كبد يا كليه و ضعف تنفسيبااحتياط مصرف شود.
عوارض جانبي: خوابآلودگي، افسردگيذهني، عدم تعادل، واكنشهاي آلرژيكپوستي، تحريكپذيري، بيقراري واغتشاش شعور در سالمندان، هيجانات وفعاليت زياد غيرعادي در كودكان،كمخوني مگالوبلاستيك از عوارض جانبياين دارو ميباشند.
تداخلهاي دارويي: اين دارو غالب غلظتپلاسمايي كاربامازپين، كلونازپام،فنيتوئين و والپروات و در مواردياتوسوكسيميد را كاهش ميدهد. اين داروبا تسريع متابوليسم وارفارين موجبكاهش اثر ضدانعقادي آن ميگردد.داروهاي ضدافسردگي و ضدجنون باكاهش آستانه تشنج، با اثرات ضدتشنجياين دارو مقابله ميكنند. اين دارومتابوليسم داروهاي ضدافسردگي سهحلقهاي را افزايش و در نتيجه موجبكاهش غلظت پلاسمايي آنها ميگردد. ايندارو موجب افزايش سرعت متابوليسمديگوكسين، كورتيكواستروئيدها وسيكلوسپورين، داروهاي ضد بارداريخوراكي، تئوفيلين و در نتيجه كاهش اثراتآنها ميگردد.
نكات قابل توصيه: از قطع ناگهاني مصرفدارو پرهيز شود. قطع مصرف اين داروبايد بهتدريج و طي چندماه انجام شود.
مقدار مصرف
خوراكي:
مقدار 180ـ60 ميليگرم در بزرگسالان وmg/kg/day 8 در كودكان مصرف ميشود.
تزريقي:
مقدار 200ـ50 ميليگرم تزريق ميشود كهدر صورت نياز بعد از 6 ساعت تكرارميشود. حداكثر مقدار مصرف روزانه600 ميليگرم است.
اشكال دارويي:
Tablet: 15 mg, 60 mg, 100 mg
Injection: 100 mg/ml, 200 mg/ml
- فنوباربیتال : داروی ضد تشنج است که دارای اثرات تسکین بخش و خواب آور می باشد . مصرف طولانی مدت آن به خصوص همزمان با سایر داروهای تضعیف کننده مغز شدیدا اعتیاد آور است . علائم مسمومیت با فنوباربیتال مثل الکل بوده و شامل تکلم بریده بریده ، خواب آلودگی و خلق افسرده می باشد قرص مپروبامات نیز از دسته باربیتورات ها بدلیل اثرات آرامبخشی و ضد اضطرابی و شل کنندگی عضلانی مورد سوء مصرف قرار می گیرد .
<-PollItems->
<-PollName->
قدامات درمانی در برخورد با کودک دچار تب و تشنج
اقدامات درمانی در برخورد با کودک دچار تب و تشنج
اکثر والدین اولین کسانی هستند که با آن مواجه می شوند داشتن اطلاعات در مورد اقدامات درمانی اورژانس در این موارد جهت پدرها و مادرها ضروری استد ۵ درصد تمام بیماران صرعی در دوران زندگی خود یک حمله استاتوس را تجربه می کنند که ۲۰ درصد موارد استاتوس در سال اول تولد و ۶۰ درصد موارد در ۵ سال اول زندگی اتفاق می افتد
اقدامات درمانی شامل
.1- حفظ آرامش و ماندن در کنار کودک
2- قرار دادن بیمار در وضعیت خوابیده به شکم و یا به یک پهلو بگونه ای که سر هم سطح و یا پایینتر از تنه باشد . این وضعییت مانع آسپیراسیون ترشحا ت بخصوص هنگام استفراغ میشود.
3- باز کردن و آزاد کردن لباسهای تنگ.
4- بازکردن دهان کلید شده اگر زبان تحت فشارنباشد توصیه نمیشود . باید از گذاشتن اجسام سخت بین دندانها خودداری کرد زیرا احتمال آسیب به لثه و دندانها وجود دارد.
5- دورکردن بیمار از محل خطرناک و یا کنار گذاشتن اجسامی که در هنگام حرکات اندامها باعث صدمه شود, توصیه میشود.
6- هرگز سعی در جلوگیری از تشنج نشود.
7- سیلی زدن , نیشگون گرفتن و یا هر تحریکی در جهت توقف تشنج توصیه نمیشود.
8- گرفتن شیرخوار زیر شیر آب سرد ممنوع است.
9- تجویز داروی ضد تشنج رکتال.
10- زمان شروع تشنج را یادداشت نمود و اگر از ۵ دقیقه متجاوز شد سریعا به پزشک مراجعه شود و در اورژانس به عنوان استاتوس درمان گردد.
مصرف داروهای ضد تشنج در کودکان صرعی، باعث کاهش کلسیم می شود
نتایج یک بررسی حاکی است درمان صرع با استفاده از داروهای ضد تشنج در کودکان و نوجوانان موجب افزایش متابولیسم استخوان و کاهش کلسیم می شود
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
11- میمونه :
(( میمونه )) دختر (( حارث بن حزن)) از (( بنی هلال)) بود که ابتدا به ازدواج (( ابورهم بن عبدالعزی )) درآمد، سپس در ذی القعده سال هفتم هجری در سفر(( عمره القضا)) به وسیله (( عباس بن عبدالمطلب)) در (( سرف)) به عقد رسول (صل الله و علیه و اله و سلم) در آمد وی در سال 51 یا 63 یا 66 هجری در همان (( سرف )) در گذشت.
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
تشنج ناشي از تب :
تشنج ناشي از تب شايعترين نوع تشنج در كودكان است . حدود 4-2% كودكان با سن كمتر از 6 سال دچار اين نوع تشنج مي شوند . اين نوع تشنج هميشه به همراه تب بالا و در سنين 6 ماهگي تا 6 سالگي اتفاق مي افتد . به ندرت ممكن است بعد از سن 6 سالگي نيز تكرار شود . ولي بيشترين شيوع آن در يك تا دو سال اول عمر است .
اين مسئله به دليل بروز بيشتر عفونتهاي تنفسي ، گوارشي و ادراري در اين سنين است . از اين رو در هر كودك مبتلا به تشنج ناشي از تب ، بايد كانون تب زا مشخص و درمان شود .
شكل تشنج : معمولا تشنج در اولين ساعات بروز تب پديدار شده و گاهي حتي والدين متوجه تب كودك نمي گردند ، و پس از وقوع تشنج متوجه تب در نزد كودك مي شوند . تشنج به صورت از دست رفتن ناگهاني هوشياري ، قفل شدن فك ، سياه شدن دور لب ، سفت شدن تمام بدن و به دنبال آن حركاتي شبيه دست و پا زدن بروز مي كند . حمله تشنج معمولا كوتاه مدت بوده و در عرض 1-2 دقيقه برطرف مي شود ولي گاه تشنج طولاني تر نيز مي شود . و به ندرت ممكن است حركات تشنجي در يك طرف بدن و يا فقط در چشم ها باشد كه در اين موارد علامت خطرناكتري است و نياز به بررسي بيشتري دارد . هر چه تشنج در سنين پايين تر بروز كند احتمال تكرار آن بيشتر است .
درمان در منزل : والدين بايد در هنگام بروز تشنج خونسردي خود را حفظ كنند .
كودك را به پهلو خوابانيده و چنانچه در دهان او ماده غذايي و يا ترشحي وجود دارد به آهستگي خارج نمايند .از پاشيدن آب به صورت بچه و يا تحريك وي خودداري شود.
به هيچ عنوان سعي در باز كردن دهان كودك نشود ولي در صورت امكان يك شيء پلاستيكي نرم در بين دندانها قرار گيرد تا از گاز گرفتگي زبان جلوگيري شود .
با استفاده از شياف استامينوفن و كم كردن پوشش كودك درجه حرارت كودك كنترل گردد . در صورت لزوم مي توان از تن شويه با آب ولرم نيز استفاده كرد ، كه در اين موارد پنبه يا پارچه اي نرم آغشته به آب ولرم را در نواحي دور گردن و زير بغل ، كشاله ران قرار داد تا به تدريج درجه حرارت كودك به حد طبيعي برسد .
در اكثر موارد تشنج در عرض كمتر از دو دقيقه خاتمه مي يابد، ولي در صورت تداوم تشنج مي توان از شياف ديازپام استفاده نمود . در اين موارد شياف ديازپام 5 ميلي گرم در كودكان با وزن كمتر از 15 كيلوگرم و نوع 10 ميلي گرم در كودكان بالاتر از 15 كيلوگرم مؤثر واقع مي شود . هر كودك در اولين حمله تشنج با تب بايستي در بيمارستان بستري و بررسي گردد ، ولي در مورد كودكانيكه سابقه تشنج در هنگام تب دارند ، در صورت قطع سريع تشنج ، مراجعه به پزشك براي جستجوي علت تب و درمان آن كافي است .
اقدامات در بيمارستان:
پس از ورود به بيمارستان در صورت ادامه تشنج ، تجويز ديازپام از طريق وريدي و يا مقعدي موجب كنترل تشنج خواهد شد . بايد علت تب كودك مشخص گردد كه شرح حال كودك و معاينه دقيق به همراه آزمايشات در اين مورد لازم مي باشد . در سنين پايين گاهي علي رغم بررسي هاي فوق علت تب نامعلوم مي ماند. در اين موارد حتما مي بايست LP (گرفتن مايع نخاع ) انجام شود . والدين بايستي توجه داشته باشند كه بروز مننژيت يا همان عفونت پرده هاي مغز از عفونتهاي خطرناك و پر عارضه در سنين خردسالي است كه تنها راه تشخيص آن LP است .درمان ديررس مننژيت منجر به عوارضي چون كري ، اختلال بينايي ، عقب افتادگي ذهني ، اختلالات يادگيري و يا اختلالات رفتاري مي شود . از آنجاييكه LP (گرفتن مايع نخاع ) عارضه اي ندارد . بر خلاف نظر عوام منجر به فلج نمي گردد ، لذا والدين بايد طيب خاطر آن را بپذيرند .
پيش آگهي :
تشنج ناشي از تب ، خوش خيم بوده و عارضه اي بر جاي نمي گذارد ، مگر در مواردي كه طول بكشد ، تكرار شود يا كودك معاينه عصبي غير طبيعي داشته باشد، كه نياز به استفاده از داروهاي ضد تشنج مثل فنوباربيتال يا سديم والپورات به مدت 1-3 سال دارد . در ساير موارد استفاده از تب بر ، ديازپام خوراكي و تن شويه در هنگام بروز تب در نزد كودك كافي مي باشد . بنابراين تشنج ناشي از تب مي تواند علامتي از يك بيماري جدي باشد كه در صورت پيدا كردن علت تب و درمان ان ، پيش آگهي خوب خواهد بود
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
10- صفیه :
((صفیه)) دختر (( حیی بن اخطب)) از یهودیان (( بنی الن ضیر)) ، ابتدا همسر(( سلام بن مشکم )) و سپس (( کنانه بن ربیع)) بود (( کنانه)) در جنگ خیبر (صفرسال هفتم هجرت) کشته شد و صفیه به اسارت درآمد و رسول خدا (صل الله و علیه و اله و سلم) او را آزادکرد و به زنی گرفت و در سال پنجاهم هجرت در خلافت (( معاویه )) در گذشت.
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
<-PollItems->
<-PollName->
امام سجّاد (علیهالسّلام) و نماز اعرابی
عربی وارد مسجد پیامبر صلّی الله علیه وآله وسلّم شد، با عجله تمام دو رکعت نماز گزارد، در هیچ رکنی رعایت شرایط و آداب مربوطه را نکرد و در قرائت و حفظ مخارج و الفاظ و حروف و کلمات هیچگونه دقّتی بعمل نیاورد. به عبارت دیگر، نماز را با طمأنینه و سکون، و وقار و خضوع و خشوع بجا نیاورد. آنگاه برای دریافت مزد نمازی که خوانده بود دستهایش را به آسمان برداشت و گفت: «خدایا، اعلی علّیبین، بهشت را روزی من کن و قصری زرّین و چهار حوریه به من عطا فرما.»از قضا امام سجّاد علیهالسّلام در آنجا حضور داشت و نماز خواندن شتابزده و درخواست اعرابی را از خداوند شنید، پس خطاب به او فرمود: ای برادر عرب، کابین و ازدواج بزرگی را طلب میکنی!
یعنی نمازی که تو با این وصف گزاردهای، شایستگی درخواست بهترین نعمتها و عالیترین مکانها را از درگاه باریتعالی ندارد.
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
1- جویریه :
(( جویریه)) دختر(( حارث بن ابی ضرار)) از قبیله (( بنی المصطلق خزاعه )) بود که در سال پنجم یا ششم هجرت در غزوه ((بنی المطلق)) اسیر شد ، رسول خدا(صل الله و علیه و اله و سلم) قیمت او را داد و اورا آزاد کرد و به اختیار خودش به ازدواج رسوال خدا(صل الله و علیه و اله و سلم)درآمد وی در سال 50 یا 56 هجری از دنیا رفت .
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
<-PollItems->
<-PollName->
اهتمام علی علیهالسلام به نماز اوّل وقت
هنگامی که علی علیهالسلام در جنگ صفّین سرگرم نبرد بود، در میان هر دو صف کارزار، مراقب حرکت و وضعیّت خورشید بود [تا ببیند چه وقت به وسط آسمان میرسد تا نماز ظهر را بخواند].ابن عبّاس عرض کرد: یا امیرالمومنین، این چه کاری است که میکنید؟
حضرت فرمود: منتظر زوال هستم تا نماز بخوانیم.
ابن عبّاس گفت: آیا حالا وقت نماز است با وجود اینکه سرگرم پیکار هستیم؟
علی علیهالسلام فرمود: جنگ ما با ایشان بر سر چیست؟ تنها به خاطر نماز است که با آنها نبرد میکنیم.
<-PollItems->
<-PollName->
8- زینب :
(( زینب)) دختر (( جحش)) از ((بنی اسد)) دختر عمه رسول خدا (صل الله و علیه و اله و سلم) بود که به دستور آنحضرت به عقد ((زیدبن حارثه )) درآمد و آنگاه که ((زید)) او را طلاق داد پس از (( ام سلمه)) به همسری رسول خدا(صل الله و علیه و اله و سلم) سرافرزا گشت وفات ((زینب)) در سال بیستم هجری بوده است.(1)
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
ام سلمه :
((ام سلمه)) هند دختر ((ابوامیه مخزومی )) و شوهرش (( ابوسلمه : عبدالله بن عبدالاسد مخزومی)) پسر عمه رسول خدا بود (( ابوسلمه)) براثر زخمی که در جنگ احد برداشته بود به شهادت رسید، آنگاه (( ام سلمه)) به ازدواج رسول خدا (صل الله و علیه و اله و سلم) در آمد و بین سالهای 60 تا 62 بعداز همه زنان رسول خدا وفات کرد.
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
33- عایشه:
دختر ((ابوبکر(عبدالله) بن ابی قحافه (عثمان) )) از ((بنی تیم بن مره)) که در مکه و در هفت سالگی به عقد رسول خدا (صل الله و علیه و آله وسلم) درآمد و در سال 57 و یا 58 وفات کرد(1).
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
پاورقی :
1- اسدالغابه ،ج5/504
<-PollItems->
<-PollName->
2- سوده :
دختر(( زمعه بن قیس )) بود که رسول خدا(صل الله و علیه و آله وسلم) اورا پس از وفات خدیجه (سلام الله علیها) و پیش از ((عایشه)) به عقد خویش درآورد((سوده)) نخست به ازدواج پسرعموی خویش ((سکران بن عمرو)) در آمد و با ((سکران)) که مسلمان شده بود به حبشه هجرت کرد و پس از چند ماه به مکه بازگشتند ((سکران)) پیش از هجرت رسول خدا(صل الله و علیه و آله وسلم)در مکه وفات یافت و ((سوده)) به ازدواج رسول خدا(صل الله و علیه و آله وسلم)درآمد (1) وی در آخر خلافت ((عمر)) و یا در سال 54 هجری وفات کرد(2) .
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
پاورقی :
1- سیره النبی ، ج1/352، 391، ج4/322
2- الاصابه،ج4/339
<-PollItems->
<-PollName->
بنام خدا
1- خدیجه(سلام الله علیها):
خدیجه سلام الله علیها دختر ((خویلد))(ابن اسدبن عبدالعزی بن قصی)که پانزده سال پیش از واقعه فیل تولد یافت (1) ،زنی تجارت پیشه و ثروتمند بود، مردان را برای بازرگانی اجیر می کردو سرمایه ای برای تجارت در اختیارشان می گذاشت و حقی برایشان قرار می داد و چون از راستگویی و امانتداری رسول خدا (صل الله و علیه و آله و سلم) خبر یافت ، نزد وی فرستاد و به او پیشنهاد کرد که همراه غلام وی ((میسره)) برای تجارت از مکه رهسپار شام شود ، رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) پذیرفت و به شام رفت (2) این سفرچهار سال و نه ماه و شش روز پس از فجار چهارم (3) روی داد رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) در این هنگام بیست و پنج ساله بود و چون به ((بصری )) رسید ((نسطور)) راهب ، وی را دید و ((میسره)) را به پیامبری او مژده داد و ((میسره)) در این سفر از رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) کراماتی مشاهده کردکه او را خیره ساخت، چون به مکه بازگشت ، از آنچه از ((نسطور )) راهب شنیده و خود دیده بود ، ((خدیجه))(سلام الله علیها) را آگاه ساخت و خدیجه (سلام الله علیها) هم در ازدواج با رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) رغبت کرد(4) و علاقه مندی خود را به ازدواج با وی اظهار داشت رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) نیز با عموی خود ((حمزت بن عبدالمطلب )) نزد پدر خدیجه (سلام الله علیها) رفت و خدیجه (سلام الله علیها) را خواستگاری کرد(5). برخی گفته اند که ((خویلد)) پدر خدیجه(سلام الله علیها)پیش از ((فجار)) مرده بود و عموی خدیجه(سلام الله علیها) ((عمروبن اسدی)) وی را به رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) تزویج کرد(6) تاریخ ازدواج دو ماه و بیست و پنج روز پس از بازگشت رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم)از سفرشام بود(7). رسول خدا (صل الله و علیه وآله و سلم) بیست شترجوان مهرداد و خطبه عقد را ((ابوطالب))ایرادکرد،پس از انجام خطبه عقد ،((عمروبن اسدی)) عموی خدیجه گفت: ((محمد( صل الله و علیه وآله و سلم) بن عبدالله بن عبدالمطلب)) ((خدیجه بنت خویلد)) ، هذا الفحل لا یقدع انفه . یعنی : ((محمد( صل الله و علیه وآله و سلم) پسرعبدالله ین عبدالمطلب)) از (( خدیجه(سلام الله علیها) دختر خویلد))خواستگاری می کند، این خواستگاری بزرگوار را نمی توان رد کرد . ام المومنین خدیجه ( سلام الله علیها))در چل سالگی به ازدواج رسول خدا(صل الله و علیه وآله و سلم) در آمد و همه فرزندان رسول خدا(صل الله و علیه وآله و سلم) جز ((ابراهیم)) از وی تولد یافتند. خدیجه (سلام الله علیها) قبل از ازدواج با رسول خدا(صل الله و علیه وآله و سلم)، نخست به ازدواج ((ابوهاله تمیمی))و بعد به ازدواج ((عتیق (8) بن عائذ (9) بن عبدالله بن عمر بن مخزوم)) درآمده وی حدود بیست و پنج سال با رسول خدا(صل الله و علیه وآله و سلم)زندگی و در شصت و پنج سالگی (سال دهم بعثت) وفات کرد(10).
برگزیده تاریخ پیامبراسلام (صل الله و علیه و آله وسلم)، دکتر محمدابراهیم آیتی .
پاورقی :
1- مادرش((فاطمه))دختر((زائده بن اصم))بود.
2- سیره النبی،ج1/203
3- در جوانی رسول خدا (صل الله و علیه و آله وسلم) جنگ فجار میان قریش و بنی کتانه و بنی اسدبن خزیمه ازطرفی و بنی قیس بن عیلان از طرف دیگر روی داد ((نعمان بن منذر )) پادشاه حیره کاروانی با بار پارچه و مشک به بازار ((عکاظ)) فرستاد، در این هنگام ((براض بن قیس)) از بنی کتانه به منظور کشتن وی رهسپار شد و بر او تاخت و او را کشت و چون این قتل در ماه حرام بود ((فجار))(فجوری: گناهی بزرگ) نامیده شد(مروج الذهب، ج2/277 – 278، التنبیه و الاشراف ص179- ایام فجار چهارم که جنگهایی در آن روی داد عبارت است از: یوم نخله، یوم شمطه، یوم عبلا، یوم عکاظ و یوم الحریره (ر ک : ایم العرب فی الجاهلیه ، ص 322-341)
4- امتاع الاسماع،ص9،التنبیه و الاشراف،ص197
5- سیره النبی ،ج1/205
6- الکامل،ج1/25،ترجمه تاریخ یعقوبی ،ج1/375
7- امتاع الاسماع،ص9
8- بعضی ((عتیق))را مقدم بر ابوهاله ذکر کرده اند(اصابه،ج4/281)
9- عابد و عائذ هردو روایت شده است( اصابه :ماخذپیشین)
10- التنبیه و الاشراف،ص200.
<-PollItems->
<-PollName->